Valokuvaus Milla von Konow
Perunan uusi aikakausi

Perunan uusi aikakausi

Perunan uusi aikakausi

Unohda tylsät perunamuusit ja keitetyt puikulat – nyt peruna saa uuden elämän!
Täällä perinteinen suomalainen raaka-aine kohtaa airfryerin, sesongin maut ja luovan ruoanlaiton.

Olen Milla – ruokaan, kuviin ja tarinoihin hurahtanut kotikokki ja visuaalinen sisällöntuottaja.
Tälle sivulle kokoan reseptejä, vinkkejä ja fiiliksiä siitä, miten perunasta voi tulla arkiruokien rocktähti.

Hyppää mukaan! Peruna on helppo, edullinen ja äärettömän muuntautumiskykyinen – eikä todellakaan enää pelkkä lisuke.


️ Reseptinäyte: Perunoiden napakka keitto-ohje

Kotimainen uusi peruna ansaitsee täydellisen kypsennyksen. Tässä ohje, joka toimii vuodesta toiseen.

  1. Harjaa ja pese perunat.

  2. Kiehauta vesi, lisää ruokalusikallinen merisuolaa per litra.

  3. Lisää ensin suuremmat, sitten pienet perunat kiehuvaan veteen.

  4. Valuta vesi pois niin, että perunat juuri peittyvät.

  5. Keitä hiljalleen 10–15 min – älä ylikypsennä.

  6. Valuta vesi, peitä kattila liinalla.

  7. Ripottele pinnalle tuoretta tilliä – ja nauti.

Kuvassa: Jussi-lajikkeen uusi peruna – Suomen parhaita.
Kuvaaja: Milla von Konow


✨ Luvassa kesällä 2025

  • Airfryer-reseptit suomalaisista perunoista

  • Tarinoita perunalajikkeista ja viljelijöistä

  • Tunnelmia Neitsytperunafestivaalista

  • Visuaalinen reseptisarja ja kulttuurihanke

Seuraa ja palaa pian – perunan uusi aikakausi on alkamassa.