Kiinnostava kirjailijakuva erottuu ja tuo lukijoita
Kiinnostava kirjailijakuva erottuu ja tuo lukijoita

Kiinnostava kirjailijakuva erottuu ja tuo lukijoita

Kirjailijakuvalla on merkitystä. Kirjailijan on menestyäkseen hyödyllistä näkyä verkossa: omilla kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Ammattimaiset henkilökuvat luo kiinnostusta jo ensi silmäyksellä. Kirjailijan henkilökuvaa tarvitaan lukuisissa eri tarkoituksissa kirjan kannen kuvituksen lisäksi: artikkeleissa, julkaisuissa ja vaikka kirjamessuilla. Suunnittelen ja tuotan kirjailijalle, taiteilijalle, asiantuntijalle ja vaaliehdokkaalle erottuvat monikäyttöiset henkilökuvat. Työskentelytapani on kokonaisvaltainen, henkilön brändiä, visuaalista viestintää tukeva, aina kuvasuunnittelusta alkaen lopputuloksena ammattimaiset valokuvat.  

Brändäävässä henkilökuvauksessa otan huomioon kotisivujen rakenteen ja visuaalisen ilmeen, jotta kokonaisuus olisi vaikuttava ja kertova. Yhteistyömme kotisivujen tekijän ja graafikon kanssa on saumatonta.

Case: Kirjailija Elina Annola

Kirjailijakuvien tarve tuli ajankohtaiseksi, kun kirjailija Elina Annola solmi kustannussopimuksen esikoiskirjalleen. Kirjailijan työ oli hänen suuri unelmansa ja hän halusi panostaa siihen. Annola tilasi minulta sarjan kirjailijakuvia, henkilökuvia, jotka räätälöitiin hänen tarpeisiinsa. Hän tilasi myös kotisivut yhteistyökumppaniltani Z-Factoryltä.

Kirjailijakuvauksen valokuvatuotanto alkoi keskustelulla aiheista: Kerro itsestäsi lisää, miten haluaisit profiloitua kirjailijana? Kirjojesi tyylilaji ja henki?

Kuvasuunnittelun lähtökohdaksi suunnittelin Annolan kuviin oman värikartan, (kuva ohessa) mitä hän käytti myös valitessaan kuvausasujaan. Värimaailman säätämisessä auttaa, kun kuvattava lähettää minulle kännykkäkuvia itsestään eri asuissa.

 

”Olin Millan kuvattavana syksyisenä sunnuntaina. Kuvaustilanne oli mukava ja rento, pääsin muun muassa vaikuttamaan kuvakulmien valitsemiseen. Suunnittelimme etukäteen sopivia vaatteita ja asusteita, sain Millalta hyviä vinkkejä sopivan asukokonaisuuden valintaan! Hän osasi ehdottaa yllättäviä yhdistelmiä, jotka toimivat hienosti valokuvissa.

Kuvista tuli erittäin onnistuneita ja kuvakokonaisuudesta yhdenmukainen. Kuvauspäivälle sattunut sadesääkään ei haitannut, Milla osasi valita sopivan kuvauspaikan. Ennen kuvausta sain myös meikin ja kampauksen hänen yhteistyökumppaniltaan. Pääsin halutessani itse osallistumaan meikin tekemiseen, omaa tyyliäni ja mieltymyksiäni kuunneltiin tarkasti. Kuvauksen jälkeen sopivien otosten valitseminen oli helppoa ja kuvat käsiteltiin toiveideni mukaisesti. Pidin siitä, että kuvaukseen suhtauduttiin hyvin kokonaisvaltaisesti, henkilökuva rakennettiin huolellisesti ammattilaisen ottein asiakasta kuunnellen.

Suosittelen Millaa lämpimästi!” – Elina Annola

https://www.elinaannola.com/

Lisää henkilökuvauksesta: https://www.millavonkonow.fi/henkilokuvaus-henkilostokuvaus/

 

Brändäävässä henkilökuvauksessa työ etenee näin:

  • Keskustelu
  • Ideointi, Kuvasuunnittelu, lokaation haku
  • Ennakko-ohjeistus kuvaukseen
  • Valaisun järjestäminen
  • Kuvausmeikki
  • Kuvaukset miljöössä / studiossa
  • Kuvien valinta: valikoima näytille pilvipalvelimeen
  • Kuvien käsittely kuvankäsittelyohjelmilla
  • Kuvanmuokkaus photoshopissa: esim taustan poisto, taustan vaihto, värimuutokset
  • Käsiteltyjen kuvien toimitus korkearesoluutiokoossa ja somekuvakoossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *